Okulumuzun Tarihçesi

Kartal Yüksel – İlhan Alanyalı Fen Lisesi hayırsever iş adamı İlhan ALANYALI ve eşi Yüksel ALANYALI tarafından yaptırılmış ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilerek öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3652 sayılı yazısı ile 02.08.2004 tarihinde açılan okulumuz Temmuz 2014'e kadar Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermiş ve bu tarihten itibaren Fen Lisesine dönüşmüştür.

Okulumuzda 1 Okul Müdürü, 1 Müdür Başyardımcısı, 2 Müdür Yardımcısı, 36 kadrolu öğretmen görev yapmaktadır. Kadrolu 2 Rehber öğretmenimiz mevcuttur.

Okulumuzda pek çok öğrenci Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavlarında başarılı olarak devlet bursu almaya hak kazanmış olup, sadece kız öğrenciler için pansiyonumuz bulunmakta, isteyen öğrencilerimiz şartları uymak şartıyla 2009 yılında faaliyete geçen Kız Öğrenci Pansiyonunda parasız yatılı olarak kalmaktadırlar.

Derslik sayımız 20 olup, bilgisayar, biyoloji, kimya ve fizik laboratuarlarımız, kütüphanemiz, fuaye alanımız ve 250 kişilik konferans salonumuz mevcuttur. Bütün sınıflarda ve laboratuarlarda etkileşimli (akıllı) tahta bulunmaktadır.

Bahçede öğrencilerin spor yapabileceği basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır. Kantinimizde de 2 adet masa tenisi masası mevcuttur.

Yayın: 09.12.2021 - Güncelleme: 12.01.2024 12:32 - Görüntülenme: 1686