İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Töreni Yapıldı

·         Milli duyguların, birlik ve beraberliğin hissettirilmesi, Mehmet Akif ERSOY'un yakından tanınması, ülkemiz gençliğinin kendi tarihine  bir mercek tutması ve böylelikle ecdadının yaşadığı zor dönemleri bilmesi amacıyla, okulumuz konferans salonunda İstiklal Marşı'mızın 101. kabul yılı tiyatro ve müziğin iç içe kullanıldığı bir programla anılmıştır.

·         Okul müdürü Muammer OKUMUŞ yaptığı açılış konuşmasında İstiklal Marşı'nın kabul sürecinden, milliyetçilik ve bayrak sevgisi gibi önemli konulardan bahsetmiştir.

·         Törende 11. sınıf öğrencileri "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" temalı İstiklal Marşı'ndaki özgürlük ve bağımsızlık sürecini anlatan başarılı bir oyun sergilemiştir.

·         Mehmet Akif ERSOY'un bestelenmiş şiirlerinden olan ve bağımsızlık , haksızlığa karşı dik durma gibi  temaları da barındıran şarkılar 10. sınıf öğrencilerimizden oluşan koro tarafından seslendirilmiştir.

·         Okulumuz 9. sınıf öğrencilerinin günün anlam ve önemi ile ilgili karakalem, akrilik boya gibi tekniklerle yapmış olduğu resimler okul panosunda hazırlanan afişlerle sunulmuştur.

·         Yapılan törende, dönemin zorlukları tiyatro içinde verilmiş, görmediğimiz fakat her zaman hatırlamamız gereken süreçlere ışık tutulmuştur.

18-03-202218-03-202218-03-202218-03-202218-03-202218-03-2022

Yayın: 18.03.2022 - Güncelleme: 18.03.2022 15:17 - Görüntülenme: 363